Pull-throughs - FITNESSSCHEMAS.NL

Geen artikelen in wagentje

Pull-throughs

Beoordeling
(1 Stem)
Pull-throughs - 10.0 out of 10 based on 1 vote

horizontal rotation

Instructies:

  1. Sta met je rug tegen het kabelstation, pak het touw vast tussen je benen op kniehoogte en loop een klein beetje naar voren. Om blessures te voorkomen doe je dit met je knieën licht gebogen en je bovenlichaam al wat naar voren hangend.  
  2. Ga met je voeten iets verder dan schouderbreedte uit elkaar staan, wijs met je tenen recht vooruit en houd de kabels vast voor je lichaam, ter hoogte van je bekken.
  3. Maakt een soort van romanian deadlift/good morning beweging en houd hierbij een rechte rug: buig vanuit je heupen met je bovenlichaam naar voren/beneden, duw je billen naar achteren in een soort kwart squat en span je hamstrings aan terwijl je het touw tussen je benen door, tot ongeveer je billen, naar achteren laat bewegen.
  4. Beweeg daarna met een rechte rug naar de startpositie terwijl je de kabel weer tot voor je bekken trekt en herhaal de oefening. De nadruk ligt hierbij niet op de onderrug en hamstrings. Let dus op dat je het touw niet te laag, maar juist naar achteren door de benen laat zakken.